Sidevisninger i alt

Borrelia & Co. infektioner:

Lyme Borreliose er sjældent en infektion af Borrelia burgdorferi alene, der findes flere andre typer Borrelia og flåten ses også at kunne bære på mange andre microorganismer, disse og flere andre co. infektioner kan muligvis være en medårsag til at kroniske syge patienter ikke kan blive raske, selv efter meget lange behandlinger med antibiotika, malariemedicin og suplements, men dette vides dog endnu ikke med sikkerhed.

Samtidig bør nævnes at flåten ikke er den eneste der kan sprede alvorlige infektioner, men i øjeblikket er det den vi ser som den hyppigste. Især flåten ses at kunne sprede Babesia, Bartonella, Rickettsia, Ehrlicia/Anaplasma, Toxplasmose gondii og TBE (Centraeuropæisk hjernebetændelse), for blot at nævne nogle af de oftest sete her i Europa. Men også Clamydia pneumonia og Clamydia tracamatis er nu set i og ved nærmere undersøgelser af flåten, de sidstnævnte har ellers været ment som infektioner der hyppigst smitter fra menneske til menneske og Clamydia tracamatis er vel kendt for at være sexuelt overført, men disse er nu også set som værende en smitte risiko via flåten. Andre bakterielle infektioner, parasitter, svampe og vira, især Epsteinbarr, CMV og flere Herpes virus kan også ses reaktive ved chronic Lyme Borreliosis.Info om nogle af de infektioner som kan optræde ved kronisk Lyme Borreliose:

Borrelia burgdorferi: Er en slags bakterier/parasitter, såkaldte spirokæter, en skruelignende microorganisme, unik i forhold til mange andre kendte microber. Borrelia siges at være i tæt familie med Treponema pallidum som er kendt for at kunne give Syfilis. Der findes information om der skulle være mange forskellige Borrelia arter rundt om i verden, dog er ikke alle ment som farlige for os mennesker. I Europa er det Borrelia burgdorferi, Borrelia afzelii og Borrelia gariniisom vi oftest ser lokaliseret her. Den overføres hovedsageligt via flåten og koncentrationen af inficerede flåter er stærk stigende. Mere om Borrelia på Wikipedia

Borrelia miyamtoi: Er kendt hørende til i Japan og Rusland, men er nu også lokaliseret i Skandinavien og for nyligt opdaget i Nordamerika. Her ses også flere andre Borrelia arter og hvor de er lokaliseret på Melissa Kaplan's Blog
 

Clamydia pneumonia: Er en bakterie som kan være årsag til lungebetændelse, kaldes også for Lunge Klamydia. Læs mere om Clamydia pneumonia på Wikipedia

Clamydia tracamatis: Er en bakterie som ses smitte via seksueltsamvær, den er især hyppigt forekommende blandt unge og kan vise sig ved øjenbetændelse, ses også men dog sjældenere som lungebetændelse. Læs mere om Clamydia tracamatis på Wikipedia.

Ehrlichia, Anaplasma: Er en bakterie som i den senere tid er opdaget kan være en co. infektion sammen med Borrelia Burgdorferi. Læs mere om Ehrlichia (Anaplasma) på Wikipedia.

Neoehrlichia (candidatus neoehrlichia mikurensis): Nyopdaget bakterie i flåter i Skåne, Sverige. Denne har dog været kendt i nogen tid i Japan og Rusland, men også set i Sweitz tidligere. Læs mere om Neoehrlicia på CDC og på linket Seneste Nyt. 
 

Mycoplasma pneumonia: Er en bakterie som er kendt for at kunne give kold lungebetændelse. Læs mere om Mycoplasma pneumonia her på Sundhed.dk og på Wikipedia.

Babesia (Babesiose): Er en parasit, som ret hyppigt nu ses hos flåter sammen med Borrelia. Læs mere om Babesia på DenStoreDanske.dk & på Wikipedia.

Bartonella henselae: også kaldet kattekradse syge, da bakterien ofte overføres via kattekrads el. bid, men Bartonella henselae er nu også fundet i danske flåter. Læs mere på Wikipedia.

Bartonella quintana: Også kaldet skyttegravs feber, da den først blev opdaget hos soldaterne under første verdens krig. Læs mere her på Wikipedia

Rickettsia (Tick Bite Fever): Flåtoverført bakterie, 2 unge svenske motionsløbere der faldt om under løb, for en del år tilbage - viste sig senere ved obduktion at have Rickettsia. Denne bakterie er også fundet i Danmark. Læs mere på Sundhed og på Wikipedia.

Coxiella burnetti (Q-Fever): Er en type Ricketssia, mere om bakterien Wikipedia og om Q-Fever på CDC.gov

Brucella: Er en bakterien som man skal være opmærksom på, især hvis man har været på rejse i udlandet. Den smitter først og fremmest ved indtagelse af ikke-pasteuriserede mælkeprodukter (mælk, ost, osv.), men også ved kontakt med syge dyr: Brucceliose

Under opdatering...
 
Vira som kan blive og være et problem ved Borrelia infektion:

Epsteinbarr (EBV): Epsteinbarr Virus, også kaldet
Mononukleose eller kyssesyge, kan ses positiv på IGM (ved chronic Lyme Borreliose) og ofte med forhøjde viratal. Læs mere om EBV.

Cytomegalovirus (CMV): Er en virus som mange mennesker let bliver udsat for. Læs mere om CMV på Wikipedia

Parvovirus B19: Er en virus, som også bliver kaldt for lussingesyge, da den kan give opblusende ansigt. Parvovirus kan ses give flere problemer senere. Læs mere her på Wikipedia

Herpes simplex:
Alm. forkølelsessår kalder vi det og det er da også ret almindeligt. Dog får man oftere udbrud og i flere tilfælde kan patienterne have udbrud ca. 1 gang i måneden, hvilket betyder når det sidste er ved at være helet, optræder næste udbrud. Oftes på læber, men også andre steder i ansigtet, ved øjne, på hage og i næsen, svingende i størrelse og styrke. Læs mere om Herpes Simplex på Wikipedia.


Herpes varicella zoster: Kendt for at give Skoldkopper, men ses  reaktivere og bryde ud med blærer og sår: Herpes zoster, omtales også som helvedesild, på grund af de smerter den forårsager i nervebanerne. Dette er et tydeligt tegn på immunforsvaret ikke fungerer optimalt. Læs mere om Herpes zoster
og på Wikipedia


HHV6 - HHV7 og muligvis flere andre vira der kan være en medfaktor i forbindelse med chronic Lyme Borreliose. Læs mere om HHV (Human herpesvirus) på Wikipedia.

Skimmel svampe & mug:
Der findes et utal af skimmelsvampe og mug, som vi ofte udsættes for, eks.vis. i fødevarer, i luften og også i vor beboelse. Mange er helt uskadelige for mennesker, ja nogle er endog livsvigtige for os, men desværre findes der også svampe der kan være helbredsskadelige el. blive livstruende hvis immunsystemet ikke er optimalt.

Candida albicans:

Aspergillus:

Læs mere om skimmelsvampe på Wikipedia og Huddoktor.dk
Påvisning af svampe og parasitter, skema fra SSI

Andre infektioner, som læger bør være opmærksomme på:

Tick Borne Encephalitis (TBE): er mest kendt fra Bornholm og kaldes også for Europæisk hjernehindebetændelse;TBE skyldes en virus som ses smitte via flåter og insekter. Virussen overføres med det samme og må menes at være langt mere udbredt end først antaget. Læs mere om TBE på: Sundhedsguiden.dk

Leptospira: Er en spirokæt lign. Borrelia Burgdorferi. Denne overføres dog via direkte kontakt med urin, som her beskrevet ved rengøring af kældere efter skybrudet i København. Læs mere om Leptospirose her på SSI.

Toxplamose gondii: En parasit som især ses hos katte (i katte-bakken), men også i vor fødekæde, ny forskning har vist den øjensynligvis ikke er helt så uskadelig som førhen antaget. Læs mere på Wikipedia og her på Ekstra Bladet.


Helicobacter pylori: En bakterie der er hyppigt forekommende i hele verden, der menes at op til hver fjerde har den. Dette ses dog ikke som et særligt problem i vor del af lægeverdenen :-/ Læs mere på HelseNyt og her på Wikipedia

Streptococus: Der findes mange streptokker der kan give forskellige  infektioner, læs mere om Streptokker på Wikipedia.

Vigtigt at huske på: Vi mennesker, ej heller andre levende væsener, ville være her på jorden uden micro-organismer, tænk blot på de mange forskellige livsvigtige mælkesyrebakterier m.m. som vi skal have i maven for denne fungerer optimalt. Problemet er når vi bliver syge af de fjendtlige og mere eller mindre livsfarlige microber, så skulle der være mulighed for at få hjælp hos vore læger !